Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MOLDAVIJA I RUMUNIJA
JAŠI – KIŠINJEV – BUKUREŠT
+ izleti vinarija Milesti Mici, Tiraspolj, spa centar Therme

Cena: 
309 EUR po osobi

Cena sa popustom:
259 EUR po osobi

Polasci:
30. april 2024 / 1. maj i Uskrs

Trajanje:
7 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- 2 noćenja u hotelu ADRESA APART ** ili sličnom u Kišinjevu u 1/3 i 1/4 apartmanima (sofa, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom (jedan 1/4 apartman se sastoji od dve zasebne spavaće sobe koje samo koriste isto kupatilo)
- 1 noćenje u hotelu MYCONTINENTAL *** ili sličnom u Bukureštu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Obilasci prema programu putovanja
- Panoramsko razgledanje Bukurešta
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdrastveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Odlazak u vinariju Milesti Mici sa svim uključenim ulaznicama i degustacijom vina u pratnji vodiča – 45 EUR
- Odlazak u Tiraspolj u pratnji vodiča – 30 EUR
- Odlazak u spa centar Therme sa svim uključenim ulaznicama za bazene i prevozom u pratnji vodiča – 45 EUR

- Prijavljivanje za fakultativni izlet spa centar Therme se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

- Plaćanje ostalih izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 – Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u popodnevnim časovima. Polazak za Jaši. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju.

DAN 2 – Dolazak u Jaši u ranim jutarnjim časovima. Posetićemo Saborni hram Mitropolije Moldavske, mesto gde su u 18. veku prenete mošti Svete Petke. Slobodno vreme za predah i šetnju po Jašiju. Nastavljamo put ka Kišinjevu. Po dolasku u prestonicu Moldavije, odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – Nakon doručka krećemo u obilazak grada: muzej Moldavske istorije, stari deo grada, moldavsku verziju Trijumfalne kapije, neodoljive gradske botaničke vrtove i uživamo u priči o ovom zanimljivom gradu. Slobodno vreme za ručak. U popodnevnim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Milesti Mici, najveću vinariju na svetu sa preko 1.5 miliona buteljki vina, u podzemnim hodnicima dugačkim preko 55km. Uživamo u ukusima i mirisima vina koje nam pruža ova bogata vinarija. Povratak u Kišinjev u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 – Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo na fakultativni izlet u Tiraspolj. Nakon dolaska u glavni grad samoproglašene Pridnjestrovske Moldavske Republike krećemo sa upoznavanjem Tiraspolja: spomenici Aleksandru Suvorovu i Vladimiru Lenjinu, sovijetski tenk T-34 iz Drugog svetskog rata, večni plamen, crkva Sv. Đorđa, zgrada Vlade.Slušamo priču o mestu koje izgleda kao da je vreme stalo pre 50 godina i šetamo obalom reke Dnjestar. Arhitektura, automobili, ulice, sve izgleda kao da se nalazite u muzeju komunizma na otvorenom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Put nastavljamo ka Bukureštu. Dnevna i noćna vožnja kroz Moldaviju i Rumuniju.

DAN 5 – Po dolasku u Bukurešt, započinjemo panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Trg štampe, Kraljevska palata, rumunski Ateneum, Palata Štedionice, Muzej nacionalne istorije Rumunije, Palata Parlamenta. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo nastavljamo pešačko razgledanje glavnog grada Rumunije i obilazimo: Trg Ujedinjenja, gostionica Hanul Lui, manastir Stavropolos – prelepi spoj rumunske i vizantijske arhitekture, Ruska pravoslavna crkva i crkva Sv. Đorđa, Univerzitetki trg.Šetamo najpoznatijom pešačkom zonom Lipscani sa mnoštvom kafea, antikvarnica i umetničkih galerija. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Odlazimo na fakultativni izlet u Therme, drugi najveći spa centar u Evropi. Slobodno vreme za celodnevno uživanje i kupanje u bazenima sa termalnom vodom koja se probija sa dubine 3.100 metara. Kompleks sadrži i najveću botaničku baštu Rumunije sa oko 800.000 biljaka, uključujući palme i orhideje. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

DAN 7 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj