Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 329€

Opis destinacije

Kapadokija mesto stotine šarenih balona koji jedre po nebu iznad najneobičnijih stena i geoloških formacija nastalih vulkanskim erupcijama pre više od 40 miliona godina, koje podsećaju na vilinjske dimnjake. Kapadokija je drevna regija sa 5 provincija u Maloj Aziji i turskoj centralnoj pokrajini Anadolija. Najveći grad Turske, jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta je Istanbul. Istanbul je carski grad smešten na Bosforskom moreuzu. Uzbudljiv, multikulturalan grad prepun znamenitosti i trustičkih atrakcija. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Istanbul je grad smešten na sedam brda, kao i Rim. Za vreme Otomanskog carstva na svakom brdu je sagrađena po jedna džamija. Što je Rim za katolički svet, to je Istanbul za muslimanski.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE TURSKA KAPADOKIJA 
Putovanje Kapadokija sa fakultativnom posetom najvećih znamenitosti Kapadokije, let balonom
10 dana/ 7 noćenja/ autobusom Kapadokija

Termin putovanjaCena aranžmanaPromo cena
21.10.2022-30.10.2022379€329€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Čanakale u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Kušadasiju u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Denizliju u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Nevšehiru u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom i večerom, smeštaj u Ankari u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge
- obilazak prema programu:  Ankara

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Putno zdravstveno osiguranje sa doplatkom za Covid 19
- Individualne troškove
- Doplata za jednokrevetnu sobu 120 eur

FAKULTATIVNE IZLETE:
- TROJA - 20€ (ulaznica ,usluge lokalnog vodiča)
- EFES I BOGORODIČINA KUĆA - 30€ (ulaznica ,usluge lokalnog vodiča)
- PAMUKALE - 20€ (ulaznica,usluge lokalnog vodiča)
- “SEVERNA KAPADOKIJSKA TURA” 45€
- “JUŽNA KAPADOKIJSKA TURA” 45€
- AZIJA - 15 €
- VOŽNJA BALONOM NA UPIT ( od 120€ do 160€) 
PAKET IZLETA (NE UKLJUČUJE VOŽNJU BALONOM) - 160€
NAPOMENE: ZA FAKULTATIVNE IZLETE JE MINIMUM 25 PAX.
Hotel Surtel 3* www.surtelhotel.com/ - se nalazi u centru Kušadasija.  Hotel sadrži restoran sa pogledom na more, bar, otvoreni bazen, parking, besplatan Wi Fi u celom hotelu, sef na recepciji (uz doplatu). Doručak je kontinentalni - nabazi švedskog stola.

Grand Anzak Hotel 3* www.anzachotels.com/ smešten je u centru mesta Čanakale, na 350m od autobuske stanice. Sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane. Svaka soba ima TV, radni sto, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Laodikya Hotel 3* www.laodikya.com/ je smešten u centu Denizlija, preko puta nove autobuske stanice. Sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane. Svaka soba ima TV, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Tassaray Hotel 4* www.tassarayhotel.com/ Smešten u Nevšehiru - Urgup. Sadrži, recepciju, baštu, restoran, bar. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba ima TV, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Buldum 3* www.hotelbuldum.com/ se nalazi na samo 500m od starog dela Ankare. Sobe su 1/2 i 1/3 I sadrže: klima uređaj, telefon, kupatilo i WiFi. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Akyuz 3* Nalazi se u Ankari na samo 350m od stanice metroa. Sobe su 1/2 i 1/3 sa klima uređajem, mini barom, telefonom, kupatilom, WiFi samo u zajedničkim prostorijama. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Grand Unal 3* www.grandunalhotel.com/ - se nalazi u centru Istanbula. U okviru hotela moguće je iznajmljivanje bicikala, automobila i korišćenje turskog kupatila uz doplatu. Sobe imaju LCD televizor, sopstveno kupatilo, telefon, klimu, fen. Doručak je bazi švedskog stola.
1. DAN - BEOGRAD - Polazak sa Sava Centra, skup putnika u 15:00h, polazak u 15:30h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN - ČANAKALE - Dolazak u Čanakale u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za razgledanje grada i uživanju u individualnim aktivnistima.
Šta sve može da se obiđe u Čanakalama? To je svakako drveni Trojanski konj, gradska sahat kula, gradske tvrđave, nekoliko muzeja, zgrada Kulturnog centra i stare gradske kuće. Replika Trojanskog konja, izrađena je od drveta za potrebe snimanja filma Troja iz 2004. godine, sa Bred Pitom i Orandom Blumom u glavnim ulogama. Nakon što je film snimljen drveni konj je direktno iz Holivuda stigao u Čanakale i postavljen je uz gradsku obalu. Gradska sahat kula nalazi se preko puta feribotnog pristaništa. Izgradio ju je 1897. Godine Italijan Emilio Vitali, trgovac i državni činovnik. Nedaleko od kule stoji veliki top, koji je korišćen u borbama na Galipolju tokom Prvog svetskog rata.Stare gradske kuće raštrkane svuda pogradu , interesantne su zbog svoje orijentalne arhitekture, a u njima se danas uglavnom nalaze prodavnice i restorani. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN – TROJA - KUŠADASI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak drevne Troje. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: “ Ne veruj Danajcima ni kada darove daju ”. Obilazak i poseta muzeju.
Slobodno vreme do polaska za Kušadasi. Nastavak putovanja. Dolazak u Kušadasi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN – KUŠADASI - DENIZLI - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme Ili fakultativni izlet u Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…
Obilazak lokaliteta sa vodičem. Nakon obilaska slobodno vreme za odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je po verovanju Bogorodica provela poslednje godine svog života, odakle se “uspela” u nebo.Nastavak putovanja ka Denizliju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i mogućnost fakultativnog izleta u Pamukkale, ili Pamučnu tvrđavu, kako bi je nazvali na našem jeziku. Jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.
Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sazidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Napomena: moramo biti bosi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN - DENIZLI - KONYA - URGUP
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Konyi. Dolazak u Konyu. Panoramsko razgledanje grada. Kratka pauza do nastavka putovanja ka Kapadokiji. Dolazak u Urgup. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.DAN – URGUP – GOREME - DOLINA DERVE  “ Severna kapadokijska tura ”
Doručak. U ranim jutarnjim časovima pre doručka odlazimo na fakultativni let balonom. Jedno od najlepših doživljaja jeste upravo vožnja balonom Iznad Kapadokije. Sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se ukrcavamo i polećemo. Na stotine šarenih balona prekrije nebo iznad ove mistične oblasti. Uživaćemo u nestvarnom prizoru izlaska sunca. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Povratak u hotel. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “Severna kapadokijska tura” . Tokom ove prelepe ture upoznaćemo se sa najlepšim predelima Kapadokije, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji i jedinstvenim kamenim formacijama. Nastavljamo do doline Zelve i posetićemo muzej na otvorenom. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije. Slobodno vreme. Nastavak do doline Monaha i doline Ljubavi poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka i po stenama u obliku životinja. Foto pauza. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.DAN - URGUP - KAYMAKLI - DOLINA IHLAHARA - UCHISAR - “ Južna kapadokijska tura ”
Doručak. Napuštanje hotela.. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “ Južna kapadokijska tura ” . Na ovom fakultativnom izletu obići ćemo podzemni grad Kaymakli, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa I predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlahara I prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Slobodno vreme. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U poslepodnevnim časovima povratak u Urgup. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Ankari. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8.DAN - ANKARA - ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak Ankare, prestonica Turske. Ankara je drugi po veličini grad Turske. Od 1923. godine prestonica države. Grad koji je 1402. godine bio poprište velike bitke između Mongola i Osmanlija. Šetnja sa vodičem do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, sa mnogim dizajnerskim prodavnicama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima i noćnim klubovima i barovima. Slobodno vreme do polaska za Istanbul. Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Noćenje

9.DAN - ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Mogućnost fakultativnog izleta na Azijsku stranu, obilazak nove Čamlidži džamije sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.

10.DAN - BEOGRAD - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Putovanje Kapadokija
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj