Island

više destinacija, Island

već od 1890€

Opis destinacije

Island je ostrvska zemlja u severnom Atlantiku ,, stvorena vatrom i ledom" čiji su neobični predeli - crna polja lave, zelene doline, vrući gejziri, reke i vodopad - istinski raj za ljubitelje prirode. Ostrvo koje ,,gori i dimi", obasjano polarnom svetlošću, gde nebo služi kao pozornica za najlepše igre svetlosti i senki, ostrvo nepreglednog zelenila i krajolika, uzbudljiva je i nesvakidašnja avantura u istraživanju ove, nama, malo poznate zemlje dalekog severa. Od oktobra do aprila, Island je sjajna platforma polarne svetlosti, kada se naelektrisane čestice solarnih magnetnih polja spoje sa atomima atmosfere stvarajući raznobojnu nebesku čaroliju. Polarna svetlost je vidljiva u nenaseljim ili neosvetljenim mestima, seoskim dolinama ili glečerima a retko u gradovima. Ovaj nebeski spektakl je jedna od najećih atrakcija Islanda.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISLAND
REJKJAVIK – PLAVA LAGUNA – HELA – GULFOS – GEJZIR – SELJALANDSFOS – SKOGAFOS – VIK

(6 dana / 5 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 23. mart 2023. / Povratak: 28. mart 2023.

Cena - 1890 €

FIRST MINUT POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Beograd i Rejkjavik-Frankfurt-Beograd, transferi  autobusom i obilasci prema programu:obilazak Rejkjevika, odlazak u Plavu lagunu (uključena ulaznica, maska od silicijumskog blata, korišćenje peškira, svlačionice, fena za kosu i jedno piće po sopstvenom izboru), izlet autobusom u potrazi za polarnom svetlošću, obilazak Tingvelir – nacionalnog parka, Gulfos, Gejzir, vodopadi Seljalandsfos  i Skogafos, selo Vik, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Rejkjeviku i 2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u Heli, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 269,01 evra (EUR 156-YQ, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 44.74-RA, EUR 13.96-IS, EUR 2.55-ZU su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti i posete (ukoliko ih bude) koje nisu predviđene programom, međunarodno putno osiguranje, lični troškovi.

Rejkjavik : Fosshotel Reykjavik 4*  https://www.islandshotel.is/hotels-in-iceland/fosshotel-reykjavik
Hotel se nalazi u centru Rejkjevika. Ovaj elegantni hotel na 16 spratova pruža prelep pogled na grad i more. Hotel se nalazi se na 200 metara od trgovačke ulice Laugavegur. Koncertna dvorana Harpa & Konferencijski centar je udaljen 1 km od Fosshotel Reikjavik hotela. Nacionalni muzej Islanda udaljen je 1,6 km. Međunarodni aerodrom Keflavik udaljen je 38 km od hotela. Sobe imaju televizor sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, radni sto i sopstveno kupatilo sa tušem, mali frižider, aparat za kafu/čaj, sef. Restoran Haust gostima nudi vrhunsku hranu. Pivski vrt, salon za goste i turistički desk se takođe nalaze u okviru objekta. 

Hela: Stracta hotel Hella 4* http://www.stractahotels.is
Moderan hotel nalazi se u jugozapadnom delu Islanda, u mestu Hela, i od sadržaja ima restoran, bar, besplatan Wi Fi, saunu, parno kupatilo na otvorenom. Sobe su uređene u modernom, minimalističkom stilu i imaju: TV, telefon, Wi Fi, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga:: doručak i večera.

DAN 1
BELGRADE
(23.03.2023.) BEOGRAD – FRANKFURT – REJKJAVIK (Plava laguna) Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travela u 05:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 07:15 časova (let LH1411). Dolazak u Frankfurt u 09:20 časova. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Rejkjavik (let LH856 u 11:10 časova). Dolazak u Rejkjavik u 14:00 časova. Po dolasku u Rejkjavik vožnja do Plave lagune, čuvenog spa centra sa otvorenim termalnim bazenima. Kupanje u toplim izvorima, jedinstvenom bazenu sa geotermalnom vodom neobične plave boje na otvorenom (uključena ulaznica, maska od silicijumskog blata, korišćenje peškira i jedno piće po sopstvenom izboru). Savetujemo da sa sobom, u ručni prtljag, spakujete kupaći kostim! Slobodno vreme za kupanje, relaksaciju i uživanje u ovom zaista jedinstvenom mestu. Nakon boravka u Plavoj Laguni transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
REJKJAVIK
(24.03.2023.) REJKJAVIK – TINGVELIR NACIONALNI PARK – GULFOS – GEJZIR – HELA Doručak. Polazak autobusom do „Zlatnog kruga“, nacionalnog parka Tingvelir, vodopada i gejzira „Gulfos i Gejzir„. Odlazak do Tingvelir nacionalnog parka, koji je zbog svojih geoloških svojstava pod zaštitom UNESCO. Park predstavlja rezervat očuvane, specifične, prirode sačinjene od vulkanskog reljefa, kratera i prirodnih gejzira. Tingvelir nacionalni park nalazi se na spoju severnoameričke i evroazijske tektonske ploče a rezultat pomeranja ovih ploča vidljiv je u krajoliku . Osim toga, ovo je mesto od velikog istorijskog značaja za Island, mesto gde je X veku formiran Alpingi, prvi parlament Islanda. Slobodno vreme za šetnju među stenama okamenjene lave i foto pauzu. U geotermalnoj oblasti Gejzira ima više izvora tople vode, među kojima se ističe gejzir Stokur, koji eruptira na svakih 6 do 10 minuta. Nastavak putovanja do vodopada Gulfos (Zlatni vodopad), na reci Hvita, koji se sa dve kaskade preliva u 30 metara dubok klanac, jedan je od najlepših na svetu. Slobodno vreme za šetnju i foto pauzu. Nastavak putovanja prema južnoj obali ostrva, prema obali reke Itri Ranga, poznatoj po lososima. Obilazak farme islandskog konja. Pauza za kafu ili čaj na farmi. Nastavak putovanja. Dolazak u malo mesto Hela u čijij se blizini nalazi vulkana Hekla kao i obala Atlantskog okeana što čini da postaje sve značajnija destinacija na turističkoj mapi Islanda. Smeštaj u hotelu. Večera. Hela i okolna priroda, neosvetljena veštačkim svetlom, pružaju idealne uslove za mogućnost da se vidi Aurora Borealis, pripodni fenomen koji očarava spektrom boja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole gosti hotela mogu posmatrati pojavu ovog prirodnog fenomena u dvorištu hotela. Noćenje.

DAN 3
REJKJAVIK
(25.03.2023.) HELA – IZLET “JUŽNA OBALA“(VODOPADI SELJALANDSFOS I SKOGAFOS – SELO VIK) Nakon doručka odlazak na celodnevni izlet „Južna obala“. Obilazak dela ostrva poznatog po veličanstvenim vodopadima, glečerima i crnim peščanim vulkanskim plažama. Obilazak vodopada Seljalandsfos koga čini jedan slap visine 60 metara. Vodopad je deo reke Seljalands reke koja vodu dobija iz glečera Ejafjalajakul. Slobodno vreme za fotografisanje vodopada i brojnih prica koje naseljavaju stene oko vodopada. Na putu prema selu Vik prvo zaustavljanje je na ušću reke Skogar na kojoj se nalaze najpoznatiji islandski vodopad Skogafos. Obilazak vodopada visokog 62m okruženog stenama. Slobodno vreme za fotografisanje ili uspon stepenicama do platoa (prilično strmo)odakle se pruža veličanstven pogled na vodopad i južnu obalu Islanda. Put vodi dalje do sela Vik, živopisnog gradića na najjužnijoj tački Islanda. Na putu do ovog mesta smenjuju se različiti pejzaži, od vulkanskih plaža, vulkana u daljini, do glečera i neverovatnih kamenih formacija. Selo Vik je poznat po rezervatu različitih vrsta ptica, koje nastanjuju mnogobrojne stene. Slobodno vreme za šetnju ili pauza za kafu. Na povratku u hotel obilazak jedne od najspektakularnijih plaža Islanda, Rejnisfjara plaže, poznate po crnom pesku i Rejnisdrangar formaciji bazaltnih stena. Po dolasku u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4
REJKJAVIK
(26.03.2023.) HELA – REJKJAVIK Doručak. Vožnja do Rejkjavika (oko sat i po). Po dolasku u Rejkjavik panoramski obilazak najsevernije prestonice sveta čije ime znači „dimni zaliv’’. To su ime, navodno, Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na ostrvo. Panorama najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira, poput snega bela, Halgrimova crkva, monumentalna građevina na brežuljku i remek delo istaknutog islandskog arhitekte Gudjona Samuelsona. Od projekta (1937.) do konačnog završetka radova (1986.) protekla su desetleća, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m visok) nije samo najviša građevina u Rejkjaviku već pruža i najljepši pogled na grad. Druga građevina koja privlači pažnju je Perlan, rezervoar tople vode sa velikom staklenom kupolom, pušten u pogon 1992. godine, koji snadbeva grad toplom vodom.Prolazak pored jezera Tjornin, gradske većnice, zgrade parlamenta, gradske luke, muzeja na otvorenom (Arbaer), Laugavegur šoping ulice… Po završetku obilaska odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.

DAN 5
REJKJAVIK
(27.03.2023.) REJKJAVIK Doručak. Slobodan pre podne za individualni obilazak grada i kupovinu suvenira. U večernjim satima polazak autobusom u okolinu Rejkjavika u potrazi za Polarnom svetlošću. Odlazi se u nenaseljene i slabo osvetljene delove grada ili okolinu za koje, po prognozama, postoji mogućnost da se uoči polarna svetlost (pojava polarne svetlosti zavisi od vremenskih prilika). Za boravak na otvorenom i čekanje pojave polarne svetlosti obavezna je topla garderoba, kapa, šal i zimske čizme. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 6
BELGRADE
(28.03.2023.) REJKJAVIK – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma za let za Frankfurt (let LH857) u 13:50 časova. Sletanje u Frankfurt u 19:25 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21:50 časova (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23:40 časova.

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

KT

Organizator putovanja je turistička agencija Kontiki Travel & Service, broj licence OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Kontiki Travel & Service. OUP

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj