Letovanje - Grčka - Apartmani - Krf

Ostrvo Krf pripada jonskom arhipelagu. Jedno je od sedam Jonskih ostrva i nalazi se na najzapadnijoj strani Grčke, na samom ulazu u Jadransko more. Zbog svog povoljnog geografskog položaja i klime večnog proleća, važi za najzelenije ostrvo Grčke sa bogatim četinarskim šumama i sa više od tri miliona maslinovih stabala. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kosmopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznato je po smaragdnim uvalama, kristalno čistim morem, luksuznim hotelima, lepim pejzažima okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Zovu ga i “Zeleno ostrvo” zbog svoje bujne vegetacije.

Na Grčkom se ostrvo naziva Kerkira i ime je dobilo po nimfi Kerkiri koju je Posejdon, bog mora, oteo i zatočio na ostrvu. Ona je postala zaštitnica ostrva. Spominje se u Homerovoj Odiseji, gde je Odisej u lutanju, po povratku iz Trojanskog rata, stigao pre nego što se vratio na rodnu Itaku. Prvi doseljenici na ostrvu su bili Korinćani u 8.veku p.n.e, a zatim ostrvo osvajaju Rimljani, Vizantijci, Mlecani, Francuzi i Englezi. Godine 1864.ostrvo se ujedinjuje sa ostatkom Grcke.

Grad Krf

Glavni grad ostrva sa oko 40000 stanovnika. Ne ubraja se u tipične gradove Grčke jer je uticaj Venecije, pod cijom je vlascu ostrvo bilo vekovima, ostavilo prepoznatljiv trag. Grad krase palate, tvrdjeve, pozoriste u stilu italijanske renesanse, kao i muzeji sa vrednim eksponatima. Stari grad, koji se nalazi izmedju dve tvrdjave, ulepsavaju trgovi i fontane, a uske popločane ulice prepune su tavern i barova. Takodje, nezaobilazan deo posete ostrvu čine mesta vezana za srpsku istoriju u vreme I svetskog rata, kada su vlada i vojska izmešteni na ovo ostrvo.

Trenutno nemamo ponuda u ovoj kategoriji.