Letovanje - Crna Gora - Herceg Novi

Ovo područje je pravo bogatstvo mediteranske vegetacije - palmi, agava, mimoza, oleandera, nara ... Herceg Novi je i grad bogate istorije.

Nastao je krajem XIV veka, kada ga je osnovao kralj Tvrtko I, a pravi procvat Herceg Novi doživljava u vreme Tvrtkovog naslednika Stjepana Vuk čića-Kosača, poznatijeg kao Herceg Stjepan, po kome je grad i dobio ime. Posle turskog perioda, Novi je bio u rukama Španaca,Mletaka, Francuza.

Uticaj ovih naroda ogleda se u hercegnovskoj arhitekturi, gde se prepliću elementi romaničkog, vizantijskog i orijentalnog stila. Posebnu atrakciju predstavljaju Španiola, Kanli Kula, Forte Mare i Citadela, muzej i arhiv grada, galerija moderne umetnosti i manastir Savina kulturnoistorijski biser. Ovaj manastir (1030. godina) nalazi se u ambijentu izuzetno bogate mediteranske vegetacije, a sastoji se od tri crkve među kojima je i crkva Svetog Save koja poseduje bogatu riznicu kulturnog blaga iz doba Nemanjića.

Danas je Herceg Novi moderni mediteranski grad sa velikim brojem tradicionalnih i kulturnih sadržaja tokom cele sezone. Među njima, osim Festivala mimoze su i muzički festival „Sunčane skale“, filmski festival, zimski likovni salon i drugi.

Trenutno nemamo ponuda u ovoj kategoriji.